Raspunsul de la Esd-Rom dupa verificarea telefonului

Asadar intr-un final am trimis telefonul la Bucuresti pentru reparatie pe cont propriu  . L-am expediat prin Fan  courier iar dupa 2 zile am fost contactat telefonic de catre o domnisoara si mi-a comunicat ca telefonul a fost verificat iar reparatia costa 909,13 Ron , adica inlocuirea placii de baza . Interesant este faptul ca un telefon nou in cutie pe Emag costa 1750 Ron si  pe Cel.ro 1650 Ron. Am intrebat-o frumos mi se ofera garantie ? , la care  ea mi-a raspuns  da 6 luni de zile si 3 luni pe manopera . Am intrebat-o de ce  numai 6 luni  ? Mi-a zis ca asta este “bootloop” termenul de garantie pe care ofera service-ul autorizat LG.  Adica sa intelegem ca toate telefoanele cu problema de bootloop au picat dupa 6 luni de utilizare , acum imi schimba placa de baza si imi ofera garantie tot 6 luni ca dupa astea 6 luni sa pice iarasi ca doar e o problema din fabrica si uite asa face firma LG bani de pe spatele clientilor . Parerea mea este ca aceasta firma este foarte neserioasa si produsele lor sunt de slaba calitate

4 thoughts on “Raspunsul de la Esd-Rom dupa verificarea telefonului”

  1. Aceeasi problema hardware am si eu. Evomag. ro refuza garantia pe motive de rama lovita, in conditiile in care acele lovituri sunt superficiale si au fost cu mult timp inainte ca telefonul sa intre in “boot loop”. Eu am o estimare de reparatie de: 1415.83 lei + T.V.A. (transport inclus) care presupune inlocuire placa de baza.

  2. Aceeași problema am și eu cu LG G 4 la Evomag, sunt niște hoți, placa de baza a crăpat și după ce am trimis telefonul la garanție am primit răspuns “soc mecanic” culmea nici ne era lovit. Evomag sunt niște hoți la drumul mare.

  3. Salut! Aceeași problema am și eu cu LG G4! Intr-o dimineață s-a închis, dupa 11 luni de utilizare, fără sa îl mai pot porni! L-am dus în garanție (aveam 24 de luni garanție) tot la ESD-ROM. Am fost contactat după o zi și mi s-a spus ca s-a depus oxid de cupru pe placa de baza și pentru înlocuirea acesteia ma costa 850 lei! Au spus ca oxidul de cupru s-a depus din cauza expunerii la umiditate! Le-am spus ca am avut grija de telefon, nu l-am scăpat niciodată în apa, iar răspunsul a fost ca dacă l-am purtat iarna în buzunar s-a făcut condens și de asta s-a stricat! Consider ca LG își bate joc de clienții sai, așadar le voi face reclamație la OPC(nu știu dacă rezolv ceva, dar măcar încerc)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *